Jenni Garzon

Jenni Garzon

Contactinformatie

Jenni Garzon

Docent Italiaans

Mijn naam is Jenni Garzon, ik ben Italiaanse en sinds 2008 werk ik als docent Italiaans op het Amsterdams Lyceum, de enige school in Nederland waar Italiaans een examenvak is en waar de leerlingen een B2-niveau kunnen behalen. Een deel van mijn lessen bestaat uit het geven van Cultura Italiana, een vak dat ik volledig heb ontwikkeld en in de jaren heb ik verrijkt met verschillende projecten.


Vanaf 2017 ben ik bij DUO begonnen, eerst als examinator voor de Staatsexamens Italiaans HAVO en VWO, dan lid van de vaststellingscommissie en constructeur, een functie die ik leuk en interessant vind en die me de mogelijkheid geeft om mijn ervaring uit te breiden en te verdiepen. Ook probeer ik mij in te zetten voor de verspreiding van de Italiaanse taal als taalkeuze in Nederland, in samenwerking met de Universiteit Utrecht, de Universiteit Leiden en de Levende Talen. Projecten volgen en ontwikkelen geeft mij altijd een groot enthousiasme. Ik ben heel gemotiveerd om mijn vak te kunnen ontwikkelen samen met de andere leden van de vakvernieuwingscommissie.


De kernbegrippen voor het nieuwe curriculum zijn naar mijn mening: gebruik van nieuwe technologieën; bewustzijn en zelfstandigheid van de leerlingen in het leerproces; differentiatie; ontwikkeling van complexere vaardigheden (de 21e-eeuwse vaardigheden) en cultuur. Mijn motto in mijn lessen van Cultura is: “De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld” (Ludwig Wittgestein, Tractatus Logico-Philosophicus). Een taal leren is een nieuwe wereld leren, een nieuwe gezichtspunt, een cultuur dat je de instrumenten geeft om de anderen beter te begrijpen.